fallback

Протестиращи бяха арестувани пред парламента

Протестът бе разрешен в градинката пред СУ, а не на служебния вход на НС, което не се хареса на протестиращите Николай Колев и Дончо Дудев

16.09.2015 | 10:24 Автор: Ирина Георгиева

Николай Колев-Босия и Дончо Дудев бяха арестувани пред парламента на 16 септември сутринта, съобщи Нова телевизия. Причината за ареста е желанието им "доматената фиеста" пред парламента от миналата седмица да продължи в по-широк формат. Именно заради това Софийска община реши недоволството им да не е пред служебния вход на НС, а в градинката пред СУ.

Това решение не се хареса на известните протестиращи Николай Колев и Дончо Дудев. 

"Полицията се опитва да ни спре да изразим гражданския си протест. Взеха ни личните карти, пишат протоколи." - заяви пред Нова телевизия Дончо Дудев минути пред да бъде отведен.

"На идиотски заповеди няма да се подчиня. Не замерям НС, замерям депутатите." - заяви от своя страна Николай Колев.

Причината за недоволството на двамата е КТБ, нередностите в сектор "Енергетика", избирането на Мая Манолова за омбудсман, закона за референдумите. 

В полицейския бус беше качен първо Николай Колев,а после Дончо Дудев. Бяха им написани предупредителни протоколи, които те отказаха да подпишат. Малко по-късно Дудев замери депутат с домат, а след това двамата бяха отведени.

/Снимка: Нова телевизия/

fallback
Още от България
fallback