fallback

Облаци над Цариградско шосе

По план ключовите ремонти трябва да приключат до началото на учебната година

21.08.2015 | 09:25 Автор: Мариета Иванова

В края на най-активния отпускарски месец август придвижването по един от ключовите булеварди в столицата „Цариградско шосе” все още е усложнен. Заради продължаващите ремонти, комбинирани с внезапно излелия се преди ден порой.

Търпението е ключова дума, ако маршрутът до работа включва преминаване през ключовия булевард. Това важи и за излизането от столицата в посока към морето преди уикенда. Придвижването отнема часове- както за обществения  транспорт, така и за личните автомобили.

Скоро активният сезон за ремонти приключва. Но предстои завръщането на учениците от ваканции и вероятно дъждовни есенни, а после и снежни дни, които да подложат на изпитание качеството на продължителните ремонтни дейности през горещото лятото.

 

Как преживяхме трафика

21 август: карането на полусъединител продължава Силвия Грозева  

На 21 август 2015, към 09:00 задръстването започваше от Орлов мост, под внимателния поглед на Пътна полиция. Служителите й бяха разположени през 50 метра, с цел осигуряване на свободното преминаване на делегация от летището към центъра. Лентата в обранта посока обаче бе замръзнала в продължение на най-малко 15 минути.

Причината за задръстването се изясни малко по-нагоре, след разклона за Алея Яворов и бившия хотел Плиска: бавно движеща се полицейска кола, а пред нея - работници вървяха пеш.

На фона на бурните ремонти в цяла София не е ясно защо Столична община и Пътна полиция допълнително затрудняват сутрешния пик в трафика.

Вчера /19 август 2015/ по време на поройния дъжд се оказа, че канализацията на ремонтираното миналата година /2014/ и в момента Цариградско не можа да поеме водата и колите плуваха.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни причината за аварията в Туитър:

Причината за завиряването на участък от бул. Цариградско шосе при Горубляне са запушени шахти.Екипи на Софийска вода почистват канализацията

— Yordanka Fandakova (@FandakovaY) August 20, 2015

 

Една одисея с рейс 84 Георги Стоянов

Незабравимо ще остане пътуването ми с маршрутка 27 и рейс 84 по Цариградско шосе тази сутрин между 8:50, когато бях на Орлов мост и 10:10, когато рейсът в който пътувах, успя да слезе от „магистралата” и да завие към летището.

От маршрутка 27 слязох малко след Полиграфията, тъй като движението беше напълно замряло и заедно с други граждани, бързащи за работа, стигнахме автобусната спирка на Алея Яворов, задминавайки дълга редица от рейсове и тролей, сред които и 84, с който обикновено пътувам всяка сутрин. Там изчаках рейса, който измина оставащите му 50 метра до спирката за около 15 минути.

Първоначално предположихме, че има катастрофа, но в последствие, се оказа, че това е просто „нормален сутрешен трафик” на фона на находчивото решение на Столична община да затвори за ремонт дясното платно между Алея Яворов до отклонението за Младост след Плиска.

Вижте тук.

 

fallback
Още от България
fallback