fallback

Калоян Топалов пое Софийския градски съд

Обеща да промени негативния имидж на съда

07.07.2015 | 16:41 Автор: Васил Детелинов

Да промени негативния имидж на Софийския градски съд. За това ще работи новият му председател Калоян Топалов, който официално пое поста. До избора му се стигна , след като бившият председател на най- големия съд в страната Владимира Янева подаде оставка , заради скандала с подслушванията „Червеи“.

Новият председател на Софийския градски съд Калоян Топалов все още не е готов с екипа си, но е категоричен, че в него ще влязат хора, с които ще потуши напрежението, изчисти и подобри качеството на работа в най -големия съд в страната. Топалов обеща и до края на месеца да бъде преинсталирана системата за случайното разпределяне на делата, за да бъде защитена от външен достъп. Готов е да предложи и законодателни промени които да доведат до по-строг контрол при разрешенията за подслушване.

Калоян Топалов каза още, че ще задълбочи работата с прокуратурата, адвокатурата, неправителствените организации и медиите. Според председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, съдебната система осъзнава, че има нужда реформа, която трябва да стане в единодействие със законодателната и изпълнителната власт.

Мандатът на Калоян Топалов е 5 годишен.

 

Репортаж на Васил Детелинов.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback