Пролетно почистване в София

18 април - традиционното почистване на градинките около блоковете

18.04.2015 | 13:13
Пролетно почистване в София

На 18 април жителите на Красно село чистиха в градинките и площадките около блоковете.

Традиционното пролетно почистване на околоблоковите пространства в община Красно село.

Оказа се, че точно тази дата не е обявена в календара на Столичен инспекторат, но резултатите са повече от добри.

При почистване е важно да се знае, че отпадъците се поставят в чували до контейнерите за битови отпадъци и че за строителните отпадъци се поръчват отделни контейнери.

Общината има грижата да събере чувалите в най-кратък срок след доброволната акция, а почистващите фирми обявяват тук графика си за миене и чистене през април 2015.

Доброволната акция се приема със смесени чувства:

 

За да се пребори с лошия навик да се паркира в градинки или на тротоара Столичният инспекторат, освен с глоби, започна кампанията си „Аз не паркирам в зелените площи“.

Наредбата за организация на движението на територията на СО, чл. 28 забранява движение на МПС върху троари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, територията на детски ясни, градини и училища.

Столичният инспекторат докладва за съставени 39 протокола, издадени 7 фиша и преместени 5 автомобила принудително в наказателен паркинг само на 17 април 2015 заради неправилно паркиране около Софийския районен съд в кв. Лагера, район Красно село.

Съдът се премести на новия адрес след ремонт на сградата на бившето ГУСВ и започна работа в началото на април 2015.

 

Всеки може да снима нарушителите и да прати снимката на Столичен инспекторат

„Имаме уговорката със Столичната дирекция на вътрешните работи - КАТ, които ни обясниха, че трябва да има една панорамна снимка на мястото и една, на която се вижда регистрационният номер на автомобила, който е паркиран на забранена площ.

Това ще е достатъчно основание, за да бъде глобен нарушителят", обясни пред „Труд" шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева.