fallback

ЧЕЗ признава необходимост от спешни инвестиции в електрическата мрежа

За подобряване на инфраструктурата са необходими 130 млн.лева, коментира Душан Рибан от "ЧЕЗ Разпределение България“

17.03.2015 | 16:21 Автор: Мариета Иванова

За модернизиране на амортизираната част от електрическата мрежа  са необходими спешни инвестиции. Това изтъкна в интервю пред агенция „Фокус” Душан Рибан, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Коментарът му е в контекста на неотложните мерки за подобряване на състоянието на мрежата, поддържана от електроразпределителното дружество. Друга такава мярка по думите на Рибан е преминаване от въздушни далекопроводи към по-надеждни подземни кабелни мрежи.

„Нужни са инвестиции в подобряване на електрозахранването в отдалечените и планински райони, в крайградските вилни селища, които значително се разраснаха през годините. Съществуващата инфраструктура там трудно успява да отговори на техните нужди,” посочва още Душан Рибан.

Той посочва още, че друг ключов приоритет е подобряване на критичната инфраструктура на София.

„Това е един специален ангажимент за ЧЕЗ, тъй като ние отговаряме за електроснабдяването на столицата. От тази инфраструктура зависи не само електрозахранването на най- големия град в България, но и на важни обществени и държавни институции, както и нормалното функциониране на държавата. Изчисленията ни показват, че в тази мрежа трябва да бъдат вложени 130 млн. лева, за да имаме електрозахранване, отговарящо на нуждите на съвременна европейска столица,” още изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

 

fallback
Още от България
fallback