Дисциплинарна проверка в МВР за нарушения при използването на СРС

Сигналът за нередностите е изпратен и до бюрото за контрол на Специализираните разузнавателни средства

06.02.2015 | 15:37 Редактор: Васил Детелинов
Дисциплинарна проверка в МВР за нарушения при използването на СРС

Вътрешна проверка върви в МВР по сигнал за незаконно подслушване по времето на бившия министър Цветлин Йовчев. Започнали са дори дисциплинарни производства. С всичко това се е заела дирекцията за вътрешна сигурност в министерството. Сигналът за нередностите е изпратен и до бюрото за контрол на Специализираните разузнавателни средства. Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков отказа подробности преди проверката да е приключила. До седмица ще стане ясно и дали протестиращите срещу кабинета Орешарски са били подслушвани.

Сигналът на Протестна мрежа за подслушването на протестиращите от бившите управляващи e бил подаден по времето на служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Досега обаче, разследването не е завършило и министър Вучков се е разпоредил доклада да е готов до края на следващата седмица. Дотогава Веселин Вучков отказа всякакъв коментар.

 

Пред агенция "Фокус" бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев определи като лъжа информацията че са подслушвани протестиращи срещу кабинета Орешарски. Той е категоричен, че службите не са следили никой. В началото е наблюдавал случая със сигнала на Протестна мрежа, но той преминал всякакви граници. Йовчев казва цитирам: „Погнусен съм от това, което се случва. Жалко е, че хора, които претендират да са демократи използват най-гнусните форми на тоталитарна пропаганда. Това е една лъжа и мисля, че съвсем скоро това ще стане ясно”.- край на цитата.