Йотова: Изхабихме думи като воля и дълг, но остава надеждата за силно правителство

"За мир говорим по-малко, отколкото за оръжия", каза вицепрезидентът в Хисаря

25.06.2024 | 08:46 Редактор: Вяра Димова
Йотова: Изхабихме думи като воля и дълг, но остава надеждата за силно правителство

В последните години изхабихме думи като воля и дълг, но остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората, следващите години да направим сериозни крачки напред. Нека още веднъж дадем доверието си на тези, които имат претенцията да ни управляват. От своя страна, те да знаят своята отговорност, да бъдат истински лидери, да извадят България от периферията на Европа, да я върнат на мястото ѝ на достойна държава. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 60-годишнината от обявяването на Хисаря за град.

"В старите хроники пише, че Хисаря била древно място, където хората идвали да лекуват тялото и душата си. Място, което бог е посочил. Особена енергия притежава Хисаря", посочи в приветствието си тя.

Живеем в трудно време, а бъдещето поражда много тревожни въпроси, изтъкна вицепрезидентът.

"Бушуват войни, а за мир говорим по-малко, отколкото за оръжия. Нашите родители ни завещаха мир, за да можем да развиваме себе си. Нека и ние да оставим на децата си мир, а не войници и оръжие, несигурност и нестабилност", призова Йотова.

Снимка: Прессекретариат на президента