Адм. Ефтимов: Членството ни в НАТО е двигател за модернизацията на въоръжените ни сили

Той говори пред националните военни представители на държавите членки в Съюзното командване по операциите на Алианса

30.05.2024 | 14:37 Редактор: Вяра Димова
Адм. Ефтимов: Членството ни в НАТО е двигател за модернизацията на въоръжените ни сили

Членството ни в Алианса и сътрудничеството в областта на отбраната с всички държави членки е основен двигател за модернизацията на Въоръжените ни сили и гаранция за адекватен отговор на предизвикателствата в глобален и регионален мащаб за защита на националната и колективната сигурност. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пред националните военни представители на държавите членки в Съюзното командване по операциите на НАТО.

Те са на официално посещение в България в периода 30-31 май. Мероприятието се домакинства на ротационен принцип от съюзниците два пъти в годината. Преди да пристигне в София, на 27 и 28 май домакин на делегацията бе Румъния.

Адм.Ефтимов запозна гостите с процесите на модернизация и трансформация на Въоръжените сили на България в контекста на сложната обстановка по сигурността в Черноморския регион.

По време на визитата командирите на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски и Военновъздушните сили изнесоха брифинги за мисиите, задачите и предизвикателствата при синхронизирането на националното и съюзното планиране.

Утре националните военни представители на държавите членки на Алианса ще посетят Командването на Военноморските сили във Варна. Там ще им бъде представена актуална информация за текущата обстановка по сигурността в Черно море, анализ на заплахите и дейности по ограничаване рисковете в морския домейн.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Министерство на отбраната


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Такъв двигател на " модернизацията " е НАТО, че освен без оръжие, армията ни скоро ще остане и без обувки, че ще трябват за Украйна . Сигнализирай за неуместен коментар