105 полицаи положиха клетва във Варна и влязоха в редиците на МВР

"Бъдете силни и непоколебими, жадни за правда и непримирими към всяко закононарушение", пожела им министър Стоянов

30.05.2024 | 11:58 Редактор: Вяра Димова
105 полицаи положиха клетва във Варна и влязоха в редиците на МВР

Клетва положиха 105 стажанти във Варна, завършили успешно курс в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР.

Церемонията в Морската гара се състоя в присъствието на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, заместника му - Тони Тодоров, директорите на ГДНП и ГДПБЗН главен комисар Атанас Илков и главен комисар Александър Джартов, ректора на АМВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

"Вече имате подготовката да тръгнете уверено и достойно по пътя, който поемате днес. Полицейската професията е кауза. Не отстъпвайте нито крачка пред трудностите. Бъдете силни и непоколебими, жадни за правда и непримирими към всяко закононарушение", каза вътрешният министър на новите си колеги в редиците на МВР.

Той пожела на младите полицаи да служат с усърдие и да влагат сърцата си в своята работа. 

"Отредено ви е да пазите живота и имуществото на хората. Изпитвайте удовлетворение не от месечното възнаграждение, а от уважението на българските граждани", посочи още вътрешният министър.

Отличилите се по време на своето професионално обучение стажанти, завършили с отличен успех, получиха своите грамоти лично от Стоянов.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимки: МВР