Натоварен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция

До 31 май се извършва авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево

30.05.2024 | 07:58 Редактор: Вяра Димова
Натоварен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция

Интензивен трафикът за товарни автомобили на изход от страната на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщава Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово" и ГКПП "Никопол". 

До 31.05.2024 г. се извършва авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево, информират от Областно пътно управление – Русе. Въведена е временна организация на движение. Ремонтните дейности се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира с пътни знаци и сигналисти.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на изход за товарни автомобили.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата  с Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" на изход за товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси. На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: архив, БГНЕС