Облачен и дъждовен четвъртък, на места се очакват градушки

Вятърът ще бъде слаб

30.05.2024 | 06:00 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, по Черноморското крайбрежие до 15 градуса. Денят ще започне с превалявания в Добруджа. Преди обед ще има разкъсани облаци над западните райони и слънце по Черноморието.

Постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в западните и в централните райони, а по Черноморското ни крайбрежие ще бъде облачно. Условия за градушки има в Софийското поле и в Дунавската равнина, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от юг-югозапад. Максималните температури в населените места ще бъдат от 22 до 29 градуса, по Черноморието градусите ще стигат до 24.

Следобед над Рила, Пирин и Родопите ще прегърми с валежи. Вятърът по високите части над 2500 метра ще бъде умерен от запад-югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина ще бъдат около 4 до 6 градуса, а на 1500 метра - около 11-12.

В петък и събота чувствително ще се повишат температурите, като ще превалява главно в планините. В събота късно следобед и през нощта ще прегърми в западните райони. В неделя значителни количества около 30-50 литра на квадратен метър, със силни гръмотевични бури, ще паднат у нас в западните и в централните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Pexels