Стада, миризма, фекалии от овце, кози и крави в пловдивски квартал

Поредният сигнал в Helpbook.info

29.05.2024 | 16:51 Редактор: Анисия Иванова
Стада, миризма, фекалии от овце, кози и крави в пловдивски квартал

"Тракия" е най-младият и трети по големина квартал в Пловдив. Наш потребител на платформата Helpbook.info и постоянен жител на квартала е възмутен от случващото се през последните години.

Ето какъв сигнал ни изпрати:

"Пиша ви този имейл и се надявам да получа отговор и помощ. През последните 1-2 години често ми се налага да разхождам домашния си любимец с още няколко съкварталци, около индустриална зона "Тракия". Преди една година наблюдавахме дребни преживни животни свободно да се пускат там на паша и водопой, след няколко подадени сигнала към Вас и 5-о РПУ бяха взети мерки и наложени глоби към съответните собственици на стада, но от тази година /м. март/ те отново се върнаха там.

Притеснително в случая е, че освен селскостопанските животни, с тях присъстват и много едри кучета от различни породи, които често се спускат към хора и домашни любимци. Друг притеснителен факт е, че миризмата на фекалии, овце, кози и крави, която се носи оттам е непосилна. Искам да споделя, че от около месец там е пълно с кърлежи и бълхи.

Мястото около индустриалната зона, наречено в квартала "Могилата", е любимо място на много хора от квартала. Често там могат да бъдат видени семейства с малки деца, както и хора просто отишли там, за да починат през слънчевите дни. Всички ние, хората на жк. "Тракия", ставаме свидетели на тази свободна паша и водопой ежедневно, което за мен лично е недопустимо толкова близо до границите на града.

Надявам се отговорните институции да вземат адекватни мерки по отстраняването на проблема и нека по-често се прави дезакаризация в квартала и индустриалната част с включените тревни площи".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС