Терзиев: Тече мащабна акция по почистване на гробищните паркове

"Занемареното общо състояние е следствие и от множество злоупотреби", каза столичният кмет

29.05.2024 | 09:39 Редактор: Вяра Димова
Терзиев: Тече мащабна акция по почистване на гробищните паркове

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че тече мащабна акция по почистване на гробищните паркове. 

"На място вече се коси и се премахват храсти и клони. Централните софийски гробища са занемарени и неприветливи", съобщи той във Facebok.

Терзиев направи уговорката, че последният дом на покойниците ще изглежда в нормален вид за Голяма задушница. Тази година поменът за всички мъртви се пада на 22 юни, събота. 

"До Черешова задушница остават 25 дни, в които ние ще работим всекидневно. До 22 юни ще върнем нормалния облик на софийските гробищни паркове и ще продължим да полагаме необходимите усилия, за да ги поддържаме във вида, в който всеки гражданин очаква да бъдат", отбеляза градоначалникът. 

"Предвидили сме необходимата техника, с която почистената био маса да бъде транспортирана, а след това и преработена в инсталацията за биологично третиране в Хан Богров. Още с първите доброволчески акции за чистене и озеленяване на Софийските гробища обещахме на гражданите да решим натрупаните проблемите в Общинското предприятие "Гробищни паркове" докрай. Проблемът не е само в неприветливия начин, по който изглеждат тези места, калните алеи, нарушената цялост на оградите и нерегламентираният достъп на външни лица. Занемареното общо състояние на всички гробища е следствие и от множество злоупотреби, които новото ръководство на Общинското предприятие разкри и предаде за разследване на компетентните органи", допълни Терзиев.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)