Облачна и дъждовна сряда, на места са възможни и градушки

На изток ще има и слънчеви часове

29.05.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 10 до 14 градуса, по морето - до 13 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана над западните райони, докато на изток ще има повече слънчеви часове. Постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в западните и в централните райони, а по Черноморското ни крайбрежие по-съществени валежи се очакват на юг от Бургас. Условия за градушки ще има в Горнотракийската низина. Ще духа слаб вятър от север със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в страната ще бъдат от 19 до 27 градуса, по Черноморието - до 20-21 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините в следобедните часове в района на Рила, Пирин и Стара планина ще има прегърмявания. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 2 градуса, а на 1500 метра  - до 10 градуса.

В четвъртък интензивни дъждове с летен характер и гръмотевични бури се очакват в Западна и в Северна България. В петък и събота чувствително ще се повишат температурите, като ще превалява главно в планините. В събота късно следобед и през нощта ще прегърмява в западните райони.

В неделя ще има значителни количества валежи - около 30-50 литра на квадратен метър, със силни гръмотевични бури в западните и централните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: pixabay