Свалили със стълби през прозореца притиснати от огъня при пожара в Кресна

Вероятната причина е допусната небрежност от работниците

28.05.2024 | 13:35 Редактор: Толя Стоянова

Пожар избухна тази сутрин в сградата на общината в Кресна. Няма данни за пострадали хора. Служителите от администрацията са били изведени своевременно от пристигналите на място пожарникари. Отървали са се с уплаха.

На една от служителките се е наложило обдишване с кислород, но тя е в добро състояние. В гасенето на огъня са се включили три пожарни екипа. Огънят е възникнал в помещение, в което се е правил ремонт. Предполага се, че става въпрос за допусната небрежност от работниците

"При ремонтни дейности, поставяне на метална решетка на помещение, където да се съхраняват бюлетините на предстоящите избори, явно работниците не са обърнали внимание. Имало е запалими материали и там тръгва огънят. Единственото нещо, което успяхме да направим, е първо да изведем хората от сградата, тъй като огънят бързо се разрасна на етажа, където е администрацията. Две от служителките бяха притиснати от огъня. Със стълби успяхме да ги свалим отпред през прозореца. Дойде вече пожарната, имаше още двама човека на покрива на сградата, с маски ги свалиха и тях, впоследствие овладяха положението", разказа очевидец.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)