АПИ реорганизира движението заради края на трите почивни дни

Трафикът ще се регулира от "Пътна полиция"

26.05.2024 | 10:14 Редактор: Деси Николова
АПИ реорганизира движението заради края на трите почивни дни

В неделя - 26 май, се променя организацията на движение в района на Симитли, за да се улесни пътуването в участъка от път I-1 в посока София в края на трите почивни дни около 24 май, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От 11 ч. до 21 ч. ще се ограничи движението на тежкотоварните камиони над 12 т, пътуващи към Кулата, в участъка от 105-км на АМ "Струма". Леките и лекотоварните превозни средства, пътуващи към Кулата, ще се отклоняват от АМ "Струма" по обходен маршрут от пътен възел „Благоевград – юг“ по път I-1 София – Кулата, общински път Симитли – Железница и ще се включват отново в път I-1 при пътния възел при Симитли.

С промяната на организацията на движение ще бъдат осигурени две ленти за движение за пътуващите към София в отсечката от път I-1 от пътен възел "Симитли" до АМ "Струма". Тежкотоварните автомобили над 12 т, пътуващи към София, ще преминават само по дясната лента на път I-1. Временната организация на движение ще осигури по-бързо и комфортно пътуване в района на Симитли, в края на трите почивни дни. Трафикът ще се регулира от "Пътна полиция" и пътни знаци.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и да карат внимателно, спазвайки дистанция. Да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: БГНЕС