20-годишнина на школата за митнически кучета на Агенция "Митници"

Кучетата Гари, Гая и Мая показаха нагледно как претърсват автомобили и пратки

26.05.2024 | 09:45 Редактор: Деси Николова
20-годишнина на школата за митнически кучета на Агенция

20-годишнината на школата за митнически кучета на Агенция "Митници", намираща в Балчик, беше отбелязана с демонстрация на работата на екипите водач и куче пред ученици.

На уменията на четириногите митнически служители се порадваха деца от Клуба за превенции при 4-та Езикова гимназия "Фредерик Жолио Кюри" – Варна. Кучетата Гари, Гая и Мая, както и техните водачи от отдел "Борба с наркотрафика" на МП Летище София и МП Кулата, показаха нагледно как претърсват превозни средства и пратки, за да открият наркотици. 

В 20-годишната история на школата са обучени над 100 детекторни кучета за разкриване на наркотични вещества, тютюневи изделия и банкноти, подготвени да работят с митническите служители по границите и в страната.

Школата за митнически кучета в гр. Балчик е създадена с помощта на Програма ФАР и методическата подкрепа на Германската митническа администрация. Официалното й откриване се състои в края на 2003 г., а нейните преподаватели са се обучавали на най-добрите методологични практики в школите за митнически кучета в Германия и Чехия.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Агенция "Митници"