Бойко Найденов: Записите с изтекли политици не носят наказателна отговорност

Има шанс записите да са манипулирани, щом не е ясен техният произход

25.05.2024 | 13:22 Редактор: Тодор Петров

Прокуратурата не би могла да използва изтеклите записи с политици, за да започне наказателно производство. Това заяви бившият заместник-главен прокурор Бойко Найденов в предаването "Опорни хора". 

Юристът коментира, че има шанс записите да са манипулирани, щом не е ясен техният произход.

"Когато се извършва такова записване, то се прави с определена техника, от определена служба. Единият запис се предоставя на този съд, който е разрешил, другите се дават на органа на досъдебното производство, третият се оставя на службата. И винаги може да се сравни дали някъде след това някой си е позволил да манипулира, изготвя се превод на записаното и се представя в съда. Това е гаранция, че няма манипулация. Всичко останало, което е извън този начин, може да бъде манипулиран, особено със съвременните технологии", обясни Найденов.

Цялото интервю на Ганиела Ангелова с Бойко Найденов гледайте днес в 19:30 по Bulgaria ON AIR.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Верно?
преди 3 седмици
Дипломата на Найденов е или от "Харвард"на Le*a PC, или от " Америка за България". Може да я окачи на съответното място и да я ползва по предназначение. Тези записи представляват " законен повод и достатъчно данни" за извършено престъпление / пране на пари и др./ по смисъла на НПК за образуване на наказателно производство. В хода на разследването се изяснява въпросът дали са манипулирани или не. Апропо, ППДБ ги окачиха във " facebook" с рекламна цел, с което признават тяхната автентичност. Сигнализирай за неуместен коментар