Коритарова разпореди спешна проверка на състоянието на пътищата у нас

С приоритет ще са магистралите и първокласните пътища

23.05.2024 | 17:14 Редактор: Беатрис Младжова
Коритарова разпореди спешна проверка на състоянието на пътищата у нас

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова проведе среща с ръководствата на Агенция "Пътна инфраструктура" и Областните пътни управления в страната. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Коритарова изиска в спешен порядък да се подготви анализ за състоянието на републиканската пътна мрежа във всички области. Със специално внимание трябва да се огледат кризисните кръстовища, в които има по-голям риск от настъпване на пътно-транспортни произшествия. Също така да се предприемат мерки за обезопасяването им.

Приоритетно трябва да бъде почистена прораслата растителност, пътната маркировка да се освежи, да има поставяне на пътни знаци, както и да се премахнат елементи, които ограничават видимостта, каза министърът по време на срещата. Обект на засилен контрол ще бъдат и другите, определени като критични, точки по републиканските пътища. Целта е структурите не само да изпълняват съвестно своите задължения по поддържането на републиканската пътна мрежа и съоръжения, но и да се допринесе за подобряване на пътната обстановка, с цел ограничаване на произшествия, допълни още министър Коритарова.

Регионалният министър поиска и по–добра координация от АПИ и регионалните ѝ структури с отговорните институции при налагането на временна организация на движение, особено по време на празници и периоди с повече почивни дни, когато трафикът е много натоварен и се създават предпоставки за задръствания и инциденти.

С приоритет ще са магистралите и първокласните пътища, по които пътуват най-много хора, за да стигнат до морските и планински курорти или съседните ни страни. Амбицията е по този начин да се ограничат до минимум критичните ситуации по най-натоварените пътища в страната и в участъците в ремонт. По този начин ще се прилагат навременни и полезни за пътуващите действия, а не закъснели реакции, при възникване на кризисна ситуация.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството