До 29 май се провеждат допълнителните матури по желание

2715 зрелостници са подали заявления за явяване

22.05.2024 | 11:47 Редактор: Вяра Димова
До 29 май се провеждат допълнителните матури по желание

Заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание са подали 2715 зрелостници. Тази сутрин се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика - над 220.

От 14:00 ч. днес следобед ще се проведат и държавните зрелостни изпити по желание от профилирана подготовка по физика и астрономия, география и икономика, изобразително изкуство, история и цивилизации, предприемачество и руски език. Допълнителните матури продължават до 29 май.

От 8:30 ч. в четвъртък са изпитите по философия, физика и астрономия, биология и здравно образование, френски, испански, немски, руски и италиански език от общообразователната подготовка. А от 14:00 ч. ще се проведат и матурите от профилираната подготовка по български език и литература, информатика, музика, философия, химия и опазване на околната среда, френски, испански, немски, италиански, румънски, португалски, японски, китайски и корейски език.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)