Заради асфалта край Аксаково отстраниха директора на ОПУ - Варна

Виолета Коритарова изпрати сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта

21.05.2024 | 12:24 Редактор: Елеонора Танева
Заради асфалта край Аксаково отстраниха директора на ОПУ - Варна

Дисциплинарна отговорност се търси заради асфалтирането на пътя край Аксаково, на който стана катастрофата с кола на НСО. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

Снимка: БГНЕС

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Там нямаше и сантиметър дупчица! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Променкаджиите сами се издадоха,че К.П.е замесен. " Важното" е К.П. да не пострада, нали е човек на посолството. Това е "европейска" държава- където държавни органи съдействат на престъпн$$ да заличават следи от престъ$$ния. Гласувайте с бюлетина 14! " Не сме народ, не сме народ, а ***"! Сигнализирай за неуместен коментар