Софийска реалност: Асфалтираха дървета в квартал "Мусагеница"

Извършителя го грози глоба от 1000 до 5000 лв

20.05.2024 | 18:40 Редактор: Деси Николова

Столичният квартал "Мусагеница" осъмна с асфалтирани дървета. Основите на стволовете били циментирани през почивните дни. Жители на квартала споделиха, че асфалтът е трябвало да бъде посипан в частта около дърветата. Това не е изпълнено, а точно обратното. 

"Беше цветя, рози. Приказно беше. И съжалявам, просто целият квартал съжалява, че това е така направено", каза жителка на квартала.

"Не знам кой го е организирал и каква му е идеята, но тук бяха зелени площи. Беше много красиво. Наистина зеленина. Сега виждам само цимент", споделя друг жител.

След подаден сигнал до администрацията на район Студентски е направен оглед на мястото. Наредено е незабавно премахване на асфалта и средата да бъде облагородена. А кметът на района Петко Горанов потвърди, че действията на извършителя са абсолютно незаконни.

"Извършвани са строителни своеволия и недопустими асфалтови работи. Дейностите не са съгласувани с районната администрация и не са разрешавани по надлежния ред от екипа на СО-район "Студентски". Това е самоуправно действие, извършено целенасочено и злоумишлено в почивните дни, когато контролът е занижен. Предприемат се действия по установяване на всички факти и обстоятелства за налагане на санкции, съгласно законодателството. Ще бъде приложена цялата строгост на закона", написа Горанов в социалните мрежи.

За всички причинени щети извършителя го грози глоба от 1000 до 5000 лв.

Вижте повече в репортажа на Дейвид Караиванов.