Динамично време в началото на седмицата - облаци, дъжд, на места и градушки

Максималните температури ще бъдат от 22 до 28 градуса

20.05.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 12 до 16 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 13-14 градуса. Времето ще бъде динамично с разкъсана облачност, бързо увеличаваща се от югозапад. Следобед в западните райони ще прегърми и превали, с по-интензивни валежи в югозападните части от страната.

В Западна България ще има условия за градушки. През нощта ще вали в западните райони, като валежите постепенно ще отслабват. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от североизток. Максималните температури в страната ще са от 22 до 28 градуса, по Черноморието до 18-19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде облачно с валежи, по-интензивни в Пирин и Рила. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 7 градуса, а на 1500 метра - до 15.

Във вторник в западната половина от страната ще вали и гърми, докато на изток ще бъде облачно. Ще се задържи топло с температури от 24 до 29 градуса. В сряда ще гърми и вали със значителни количества в Западна България, а в четвъртък в централните и в източните райони. Има условия за градушки.

В петък по-съществени валежи се очакват в Западна и в Северна България, по-конкретно в Дунавската равнина. Температурите ще се понижат.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay