Председателят на СОС: Напът сме да загубим Симеоновския лифт, има виновни

"Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи", каза Цветомир Петров

18.05.2024 | 13:15 Редактор: Вяра Димова

"След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи, сме напът да загубим окончателно Симеоновския лифт", заяви председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

"Искам да напомня, че той е продаден от Столичната община на "Витоша ски" през далечната 2007 г. и от тогава до миналата година – нищо. Всички срокове за следприватизационен контрол вече са изтекли. Какъв е бил договорът и как е спазван може да бъде проверявано и разследвано, но сега ситуацията е такава – лифтът не функционира. Вече работим по изготвяне на визия за Витоша", посочи той.

"В общинския съвет гласувахме решение - пътищата на Витоша да станат изцяло общински, тъй като в момента собствеността е разпокъсана. Това ще даде възможност общината да прави основни ремонти, а не само да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата. Не мога да си представя, че за отиването в историята на Симеоновския лифт няма виновни. Конкретни имена - кой го е продал? Кой е следил за изпълнението на следприватизационния договор, кой е позволил да не се прекрати сделката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи", обяви Петров.

Снимка: Bulgaria ON AIR