Назначили са на висока заплата човек да мие колата на шефа на завода за отпадъци?

Предприятието депонира по-малко боклук отколкото преди година, заявиха от ПП-ДБ-СС

07.05.2024 | 15:07 Редактор: Беатрис Младжова
Назначили са на висока заплата човек да мие колата на шефа на завода за отпадъци?

Извънредно заседание на Комисията по екология в СОС се проведе днес, на което бе изслушан директорът на Завода за преработка на отпадъци Николай Савов. След това членовете на комисията от групата на ПП-ДБ-СС коментираха информацията, която са получили.

"Години наред, по време на управлението на ГЕРБ в София, не се чуваше нищо за реалното състояние на предприятието, най-накрая те разбраха, че съществува такъв завод. Директорът днес отново подчерта какъв ужас е заварил през декември миналата година, когато пое управлението му. Меко казано данните са шокиращи. Става дума за масово депониране, което се е извършвало въпреки наличието на завода. Състоянието на машините е много лошо и се оказва, че голяма част от техниката е изгнила", коментира съветникът Симеон Ставрев.

Димитър Димитров от ПП-ДБ-СС допълни, че предприятието досега е плащало по 4 млн. лева годишно за ръчно сепариране на отпадъци на фирмата Екобулсорт. Договорът е прекратен и вече общинското предприятие Софекострой извършва същата услуга, но с годишната цена от 1 млн. лева. 

"Да припомним и пак някои вече добре известни факти - в момента в предприятието работят повече хора по третирането на отпадъците в сравнение с преди една година; в момента в предприятието работят по-малко хора на административни позиции в сравнение преди година - имало е човек, назначен да мие колата на шефа на заплата доста над средната; в момента предприятието депонира по-малко боклук отколкото преди година, произвежда по-качествено гориво и разделя по-голям процент отпадък за рециклиране отколкото преди година", посочи общинският съветник Димитър Димитров.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
2 rate up comment rate down comment 1
Ппп
преди 1 седмица
Е добре де. Разбрахме вече, че е време да ремонтирате или смените изгнилите машини. Нали и вие трябва да напълните гуши като пеликани. Разбрахме го и вече можете да действате. Ще имате малко време преди да се разбере колко изгодно сторихте това. Нали кмета трябва да си възстанови разхода по купуването на поста. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Е паа
преди 1 седмица
Български шеф,какво ви очудва? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Спонсор
преди 1 седмица
Казала котката на опашката си! *** ревът, че нямало кой да им опакова помията! Сигнализирай за неуместен коментар