НЗОК е дала две положителни становища за МБАЛ "Мама и аз"

През февруари и ноември 2023 г.

03.05.2024 | 09:27 Редактор: Тодор Петров
НЗОК е дала две положителни становища за МБАЛ

НЗОК излезе с информация за дадените от нея становища за МБАЛ "Мама и аз". НЗОК е дала две положителни становища за бъдещото лечебно заведение:

⁃ първото положително становище за МБАЛ "Мама и аз" е от 01.02.2023 г. Документът е подписан от вр. и. д. управител на НЗОК д-р Йорданка Пенкова.

⁃ На 27.11.2023 г. НЗОК изпраща до Mинистерството на здравеопазването второ положително становище за МБАЛ "Мама и аз". То е подписано от управителя г-н Станимир Михайлов.

В първото становище се казва, че ако комплексната оценка на потребностите на населението от медицинска помощ покаже наличие на необходимост от разкриване на болницата, съответните средства за финансиране на тази дейност ще бъдат предвидени във финансовите планове на НЗОК за периода от 2026 г. 

Второто становище гласи, че ако комплексната оценка на потребностите на населението от медицинска помощ покаже наличие на необходимост от разкриване на болницата, ще е възможно заявените от лечебното заведение нови дейности (за бюджета на НЗОК) да бъдат финансирани в периода на тяхното реализиране и в рамките на утвърдените от Надзорния съвет на НЗОК финансови параметри на болницата за сключване на договор със здравната каса.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: БГНЕС