Йотова: Дано са обмислили решенията за хазарта и детската болница

"Съмнението винаги стои, когато се правят закони в последната минута", каза вицепрезидентът

01.05.2024 | 12:16 Редактор: Искра Ангелова

Когато се правят закони в последната минута - в 12 без 5, това съмнение винаги стои. По този начин вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти промените в Закона за хазарта, които бяха приети от депутатите на извънредно заседание във вторник. Тя е на посещение в Първомай по повод празника на града.

"Все още не съм прочела целия закон и всяко предварително мнение ще бъде грешно. Когато се запознаем с него, нашата институция ще каже своето отношение. Но набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят. Не зная какви точно са мотивите, не зная дали е направена достатъчна оценка на резултатите за последствията от този закон, така както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство. Когато се правят закони в последната минута - в 12 без 5, и то на извънредни заседания, това съмнение винаги стои", подчерта вицепрезидентът.

Във връзка с казуса с детската болница и заканата на Фондация "Даная" да съди държавата заради решението на служебното правителство да бъде изградена и частна детска болница, Илияна Йотова беше категорична, че частното здравно заведение по никакъв начин не бива да заплашва строежа на държавната детска болница.

"Държавната болница трябва да бъде построена. От това как тя бъде построена, как бъде устроена след това и ако дава достатъчно възможности и мотиви на добрите педиатри, аз мисля, че те ще предпочетат държавната болница, а всичко останало е на съвестта на служебния кабинет, който подписа това решение. Няма как да не забележим и да не коментираме, че много правителства някак си се пазеха от това да подпишат подобен договор, дано мотивите на г-н Главчев да са достатъчно убедителни", заяви тя.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: БГНЕС