Май идва с облаци и превалявания, на малко места ще се покаже слънце

Максималните температури ще са от 15 до 23 градуса

01.05.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 9 до 14 градуса, по морето до 14-15 градуса. Сутринта ниски облаци и мъгли ще се стелят по Черноморието, докато на запад за кратко ще бъде слънчево. През деня значителна ще бъде облачността над Западна и Източна България. Следобед очакваме и превалявания по Южното Черноморие и в крайните югозападни райони. Ще духа слаб вятър от изток със скорост до 25 км/ч.

Максималните температури в страната ще са от 15 до 23 градуса, в района на Сандански - до 25, а по Черноморието до 16-17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините преди обед ще има разкъсана облачност, следобед върховете и билата ще бъдат изцяло в облаци. В Пирин ще превали. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от север-североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина, ще бъдат около 2 градуса, а на 1500 метра - до 10.

В четвъртък се очакват валежи, по-интензивни в западните и централните райони. Ще прегърми в Югозападна и в Северна България. Дневните температури ще достигат 18-23 градуса. В петък и събота валежите ще бъдат често явление у нас.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)