Премиерът Главчев: Служебната власт няма да влиза в политически страсти

Основната задача е да има прозрачност на изборите, заяви министър-председателят

30.04.2024 | 13:53 Редактор: Вяра Димова
Премиерът Главчев: Служебната власт няма да влиза в политически страсти

Премиерът Димитър Главчев заяви преди заседанието на Министерския съвет, че "служебното правителство няма да влиза в политически страсти и ще си върши работата спокойно и на високи обороти".

"Едва два дни са изминали от началото на страстната седмица, а вече мога да ви информирам за доста събития с наше участие. Вчера получих покана от посланиците на Германия и Украйна у нас за конференция за възстановяването на Киев, която ще се проведе на 11-12 юни в Берлин. В делегацията ще бъдат включени и представители на българския бизнес", обясни премиерът.

7 машини, които да удостоверят изборите, бяха избрани на случаен принцип в понеделник.

"Самото представяне и тегленето на номерата се извърши в условията на пълна прозрачност, с което искаме да покажем, че така ще бъдат провеждани и изборите - което е и основна задача на служебното правителство", подчерта Главчев.

Графикът на дейностите по подготовка на изборите се спазва стриктно и до момента няма възникнали затруднения по организацията, увериха министрите на електронното управление и на регионалното развитие и благоустройството Валентин Мундров и Виолета Коритарова, както и заместник-министрите на външните работи и на транспорта и съобщенията Иван Кондов и Димитър Недялков.

Премиерът съобщи още, че е провел среща с Националния съвет на религиозните общности в България.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)