Посрещаме облачен вторник с валежи в някои региони

Ще духа умерен вятър

30.04.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова

Денят започна с минимални температури в страната от 8 до 14, по морето до 14, 15 градуса. Сутринта повече облаци се очакват по Черноморието, с ръмежи, а на запад ще бъде слънчево. От изток на запад облаците ще се увеличават. Около обед облачността над страната ще бъде значителна. Следобед и през нощта ще превалява в централните и в източните райони, с по-съществени валежи в района на Велико Търново - Свищов . Ще духа умерен вятър от изток-североизток със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 15 до 21 градуса, в района на Сандански до 25, по Черноморието до 16, 17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините - предиобед облачността ще бъде разкъсана, а следобед върховете и билата в облаци. В централна Стара планина ще превали. Вятърът по високите части, над 2500 м височина ще бъде умерен от север - североизток със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м ще бъдат около 2 градуса, а на 1500 м - до 10 градуса.

В сряда ще се задържи сравнително хладно, с повече облаци и по-съществени валежи над източната половина от страната и около Сандански. В четвъртък  се очакват валежи, по-интензивни в западните и в централните райони, ще прегърми в Югозападна и в Северна България. Дневните температури ще достигат 18, 23 градуса. В петък и събота валежите ще бъдат често явление у нас, с по-интензивни дъждове в Източна България и прегърмявания в северните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR