Седмицата започва с облачно, но топло време, на Великден ще вали дъжд

Максималните температури ще бъдат от 15 до 24 градуса

29.04.2024 | 05:30 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от 7 до 13 градуса. Преди обед повече облаци се очакват по Черноморието, с превалявания, а на запад ще бъде слънчево. От изток облаците ще се увеличават. Облачността над страната ще бъде значителна. Следобед ще превали в централните райони.

Максималните температури ще бъдат от 15 до 24 градуса, по Черноморието - до 17 градуса.

Над планините ще има разкъсани облаци, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. В Централна Стара планина ще превали. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде свеж от север-североизток.

Въздушни маси от север ще понижат температурите в Румъния и у нас. По-съществени валежи се очакват по Атлантическото крайбрежие, в Западното Средиземноморие и Източните Балкани. Във вторник и сряда у нас ще захладнее, с повече облаци и по-съществени валежи над източната половина от страната. 

В четвъртък, петък и събота се очакват валежи, по-интензивни в западните и южните райони, ще прегърми в Югозападна България. Дневните температури ще достигат 26 градуса. 

В неделя на Великден валежите с летен характер ще бъдат често явление у нас. В западните и южните райони се очакват интензивни дъждове със силни гръмотевични бури и условия за градушки.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR