Кирил Петков: С корупционни пари ще купят 100 000 гласа за 50 млн. лв.

Ние обявихме война на превзетата държава, заяви лидерът на ПП

28.04.2024 | 15:52 Редактор: Тодор Петров
Кирил Петков: С корупционни пари ще купят 100 000 гласа за 50 млн. лв.

"Прозрачността е най-големият инструмент. Трябва да светнем всички камери и прожектори, да стане светло и да има прозрачност. Другият модел е влизаш в тъмна стаичка, договарят се трима политически лидери, слагат 4 имена и се обявява на публиката. Това не може да продължи така се е правило последните 30 години. Ние казваме "Хайде, да пуснем лампата да стане светло, да видим кои са най-добрите, не за нас политиците, а за целия български народ", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" и съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според него ДАНС измислят компромати и като такъв той посочи настоящия, че с Лена Бориславова са фалшифицирали документи като членове на НПО, което спасява морски плажове.

"Явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни набутат в калта. ДАНС е бухалката. Хубавото, е че Корал, Карадере и Иракли са запазени заедно с 500 м ивица зад тях", посочи Кирил Петков.

"Ние обявихме война на превзетата държава още в последния месец на НС. Казахме, че без реформи в службите, съдебна реформа и в регулаторите, ще се държим така, докато българите имат нормални институции. И чух от службите: Ужас, тези хора са тръгнали да ни сменят. Да ги успокоим, че не искаме да ги сменяме тях с други. Единственото, което искаме, е честни конкурси и прозрачни процедури", настоя още лидерът на ПП за БНР.

По думите му този път купеният вот ще е с огромни цифри: Чухме, че този път ще плащат по 500 лв., реално 100 000 гласа ще купят за 50 млн. лв. с корупционни пари, обяви Кирил Петков.

"Може би да се извиним на гласоподавателите ни, че не осъзнавахме тази зависимост Борисов – Пеевски и трябва да се счупи, да разказваме историята как ще продължим след изборите и е важно е да чуят хората, че спасител няма, месия няма и да разказваме приказката за Неволята", заяви още Петков и потвърди, че Бойко Рашков е в листата на ПП-ДБ, защото "беше сред борците срещу корупцията".

Той предупреди политическите си опоненти, че не може да лъжат постоянно, защото в приказката "Лъжливото овчарче" на третия път никой не вярва.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
Избирател
преди 1 седмица
КИРчо , вече няма нужда от купуване на гласове - всички ви намразиха за това че излязохте най - обикновени бедни и въобще не умни крадци. Намразиха ви затова че отново излъгахте най- безочливо . Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Който си е строил България такава , комунистическа, диктаторска и отвратително корумпирана да си седи в нея и да й се радва. Комунистите проведоха геноцид срещу българското население и хората се изнесоха от България, а сега се надяват, че някой българин ще седи и работи в тая простотия и мърсотия. Сигнализирай за неуместен коментар