Рухна подпорна стена на АМ "Струма"

Предприемат се мерки за възстановяване на движението

28.04.2024 | 15:34 Редактор: Беатрис Младжова
Рухна подпорна стена на АМ

Поради авариране на подпорна стена движението на тежкотоварни автомобили по АМ "Струма" при 16-и км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел "Даскалово", път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя  София - Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.

АПИ предприе незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км на автомагистралата. Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до стабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-и км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон.

Снимка: АПИ