Промени в движението и строги мерки в София часове преди ЦСКА - "Левски"

С дронове полицията ще следи за спазване на реда

27.04.2024 | 13:11 Редактор: Тодор Петров

Промени в паркирането и движението в София са в сила днес заради вечното дерби. ЦСКА се изправя срещу Левски от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". Точно преди 20 дни двата отбора премериха сили, като тогава "армейците" надделяха с 2:0 над "сините".

Тогава се стигна до напрежение на трибуните сред феновете на "Левски". Имаше и престрелка с ракети между "сини" и "червени". Шестима фенове са със забрани за посещаване на мачове за една година, глобени са и с по 1000 лв.

Шествията на двете агитки ще наложат промени в трафика в столицата. От ул. "Цар Иван Асен" феновете на ЦСКА ще тръгнат към секторите Г и А на националния стадион. Това ще се случи между 14 и 15 часа.

"Сините" фенове обявиха начален час 14:30 на своето шествие по бул. "Тодор Александров". Те ще бъдат настанени в секторите Б и В, а полицията предвиди по-големи буферни зони за днешното дерби. 

От СДВР предприеха още по-строги мерки за сигурност. С дронове полицията ще следи за спазване на реда и апелира феновете да се въздържат от противообществени прояви и вкарването на стадиона на пиротехника.