Петков отвърна на Борисов за големия гръб: Има и голям врат, на него е увиснал Пеевски

Петков призова ГЕРБ да се отделят от Пеевски

26.04.2024 | 13:14 Редактор: Деси Николова

Последно редовно заседание на 49-ото Народно събрание и нови искри и обиди между бившите партньори в управлението - ГЕРБ и ПП-ДБ. Причината е сваленият вчера предсрочно председател на парламента Росен Желязков. Борисов днес вече не вижда дори малка надежда за управление с ПП-ДБ след изборите. 

"Абсолютно всичко е загубено във взаимоотношенията ни след вчера ​​​​​​. Днес аз им демонстрирах как трябваш да постъпят те вчера. Те трябваше да подкрепят своите колеги, довчера приятели, за Росен Желязков, за един ден ставаше въпрос. Там където плюем, не лижем след това. Вчера те посяха такъв вятър, че бурята няма да ги отмине. Когато някой си прави предизборна кампания на моя гръб, трябва да знае той е много голям, но и много хлъзгав и много народ се покатериха върху него и много народ паднаха", заяви Борисов.

Кирил Петков обаче видя друго в цялата картина и призова ГЕРБ да се отделят от Пеевски. 

"Освен че има голям гръб, има и голям врат, на който е увиснал Пеевски и го задушава. Аз съм сигурен, че Росен Желязков не би нарушил Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля, но Пеевски му подвикваше от първия ред и Борисов се съгласяваше", каза съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Делян Пеевски предрече друг сценарий и една сватба 

"Не знам защо тези две булки обясняват тази работа. Кирил Петков може да бъде булка само на Борисов, защото е като сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя и ще искат да влязат в неговия кучкарник, за да си играят с неговите овчарки", коментира председателят на ПГ на ДПС.

От ИТН също влязоха в риториката, но те пък видяха синхрон между ГЕРБ и ПП-ДБ, за да не влезе днес точката с доклада за разследването в митниците. 

"Бойко Борисов, Асен Василев, Кирил Петков и Лена са странна суинг компания - карат се, сядат си по скутовете, събират се по манастири и вдигат плодовитостта", каза депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

До изборите остават 44 дни, а след тях ще стане ясно кой с кого ще си говори и управлява.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR