Посрещаме хладен и облачен петък, на места ще превали

Максималните температури в страната ще са от 14 до 21 градуса

26.04.2024 | 06:00 Редактор: Беатрис Младжова

Денят започва с минимални температури в страната, които ще са от 4 до 11 градуса, в западните полета на места могат да паднат до 2, по Черноморското крайбрежие до 10. Сутринта ще бъде слънчево и хладно с условия за слаби слани по високите западни полета. Следобед ще се заоблачи и в планините от югозападните райони слабо ще превали. Ще духа слаб вятър от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 14 до 21 градуса, по Черноморието до 19, 20 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде предимно слънчево, следобед билата и върховете ще са изцяло заети в облаци. В Рила и Пирин ще превали слабо. Вятърът над 2500 м височина ще бъде умерен от запад със скорост до  40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около -1 градуса, а над 1500 - до 7. 

В събота следобед ще превали в планините от Западна България. В неделя повече облаци се очакват по Черноморието, докато на запад ще бъде слънчево с температури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pixabay