От HelpBook: Кучета тичат свободно без намордник в парк, пълен с деца

В платформата получихме сигнал от София

25.04.2024 | 19:23 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: Кучета тичат свободно без намордник в парк, пълен с деца

Ежедневно в парк Хиподрума в София се разхождат безхаберно кучета. Кучетата без повод са масово явление сред стопаните. За това ни сигнализираха в платформата на Helpbook.info живущи в квартала.

"Въпреки наличието на обособена (заградена) кучешка градинка, редовно тя е празна, а кучетата препускат по поляните. Паркът е пълен с малки деца, които тичат, играят с топка, карат колела. Това са достатъчно предпоставки да бъдат атакувани тези деца от някое свободно галопиращо куче. Недопустимо е в европейска столица, на гърба на културен център на сравнително централна община, да се допускат подобни своеволия на безхаберни стопани. Моля, за редовни проверки (подчертавам редовни) и налагане на глоби на всички стопани, разхождащи кучетата си без повод. Надявам се, че някой ще обърне внимание, преди да чуем всички за поредния трагичен инцидент по новините. Липсата на намордник при опасните породи кучета изобщо няма да коментирам. Най-страшно е след 17-18ч , когато всички полянки са окупирани", се разказва подробно в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС