HelpBook: Принудиха ни да купим нежелана стока

Сигналът е изпратен към компетентните органи

26.04.2024 | 07:02 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook: Принудиха ни да купим нежелана стока

Българската агенция по безопасност на храните е компетентният държавен орган за официален контрол по отношение на качеството и безопасността на храните по цялата хранителна верига. Редовно получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info към тях с молба за извършване на проверки на заведения за хранене, търговски обекти и производители.

Възмутен клиент на голяма хранителна верига ни се оплака от отношението на обслужващия персонал, който отказал да приеме връщането на вече закупен хранителен продукт, който не отговарял на етикета на стелажа. Опитал да се свърже и с управителя, за да разреши проблемa, но срещата с него категорично му била отказана.

Очевидно грешката е допусната поради голямата прилика като вид и съдържание на друга подобна стока, но клиентът все пак държи да получи някакъв вид компенсация за допуснатото подвеждане.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook