Студен и облачен четвъртък, на места очакваме валежи

В петък атмосферата ще се стабилизира с повече слънце и затопляне

25.04.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова

Днес, денят ще започне с минимални температури в страната от 5 до 12, в западните полета до 4, а по морето до 12 - 13 градуса. Над страната ще премине хладна вълна от запад на изток. Сутринта се очакват валежи над западните райони. През деня валежните зони ще се преместват на изток. В Южна България ще прегърми. През нощта валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще духа слаб вятър от югозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 13 до 24  градуса, по Черноморието до 19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над  планините ще има разкъсана облачност. Ще превалява дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2500 м височина ще бъде умерен от  югозапад със скорост до  40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина  - около минус 3 градуса, а на 1500 м - до 5 градуса.

В петък атмосферата ще се стабилизира с повече слънце и затопляне. Ще превали и прегърми в южните райони. В събота следобед ще превали в планините от Западна България. В неделя повече облаци се очакват по Черноморието, докато на запад ще бъде слънчево с температури минаващи 20 градусовата температурна бариера.

Гледайте цялата прогноза във видеото.