ГЕРБ: Стига експерименти и екзотики като ротацията, време е за нормално правителство

Ще продължим да се борим, докато мечтата за нормална европейска държава бъде постигната, заявиха от ПП-ДБ

24.04.2024 | 13:09 Редактор: Тодор Петров

Последни часове до крайния срок за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни. В последния възможен ден документи подадоха от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Според ГЕРБ-СДС следващото управление трябва да бъде съставено от ярки политически лица, а не от лица от сенките. 

На тези избори коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" ще бъде в намален състав. Преди седмица партията "Зелено движение" се отдели от "Демократична България", а вчера това направи и партията "Средна европейска класа". 

Като мотив и двете политически сили посочиха съвместната работа на ПП-ДБ и ГЕРБ в управлението на държавата, с която те не са съгласни.

"Нито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем държавата се управлява от Пеевски и ченгета от нереформирани служби. Ще продължим да се борим, докато мечтата за нормална европейска държава бъде постигната", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"На първия ден след изборите ще ви отговоря с кого бихме управлявали. Най-важно е България да има нормално правителство, стига експерименти - ротацията е екзотика", посочи Томислав Дончев от ГЕРБ.

За вота две в едно вече има регистрирани 16 партии и 10 коалиции. От утре Централната избирателна комисия ще приема документи и на независими кандидати за европейските избори. Секциите в страната ще бъдат 11 800, а българите зад граница могат да гласуват в близо 800 секции в 60 държави.


1
2 rate up comment rate down comment 0
нова сглобка след из
преди 1 седмица
Лъжат! Борисов не може да управлява без ДиБейците, защото те изпращат списъка с предложенията по закона "Магнитски"! Сигнализирай за неуместен коментар