Главчев отново се среща с Румен Радев, ще има ли нови рокади?

Служебният премиер направи през седмицата две предложения за промени в служебното правителство

22.04.2024 | 07:25 Редактор: Деси Николова
Главчев отново се среща с Румен Радев, ще има ли нови рокади?

Очаква се днес да има среща на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев. Президентът Румен Радев обяви, че в понеделник сутринта ще направи последен разговор със служебния премиер Димитър Главчев за предложените промени в служебния кабинет. Президентът посочи още, че е предложил на Димитър Главчев да направи двете назначения – на служебните министри на външните работи и на земеделието в пакет, с един указ. 

Румен Радев каза още, че е посъветвал Димитър Главчев "да се консултира с експерти" дали може да съвместява двете длъжности – служебен премиер и министър на външните работи, както гласи последното предложение на Димитър Главчев.

Служебният премиер съобщи пред журналисти, че е предложил на президента да поеме поста на служебен министър на външните работи.

"Няма да има смяна на външен министър, вчера водихме разговори с президента Румен Радев и му предложих аз да поема външно министерство", каза Димитър Главчев.

Служебният премиер Димитър Главчев направи през седмицата две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи, припомни БТА.

В петък президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев разговаряха в президентството за предложенията за промени в служебния кабинет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR