Новата седмица идва с още валежи и бури на много места в страната

В понеделник сутрин ще се порадваме за кратко и на слънце

22.04.2024 | 06:30 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 3 до 10 градуса, по морето - до 10 градуса. Сутринта ще има слънце. Следобед ще се заоблачава и късно през нощта, срещу вторник, ще започнат валежи. Циклон ще премине през страната с нови валежи, по-интензивни в Западна и Централна България. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от североизток. Максималните температури в страната ще бъдат от 14 до 22 градуса, по Черноморието до 15-19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, а през нощта ще превалява дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около -1 градуса, а на 1500 метра - до 7.  

Във вторник ще превалява в западните и централните райони, с повече валежи в Западната половина от страната - сумарно за понеделник и вторник около 30 л/м2.

В сряда и в четвъртък на последователни вълни ще преминават атмосферни смущения с валежи с летен характер. Гръмотевични бури се очакват в сряда в южните райони, а в четвъртък и в Западна България. В петък атмосферата ще се стабилизира с повече слънце и затопляне. Ще превали и прегърми в южните райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay