Недоволство в севлиевско село заради съсипан от камиони път, автобуси отказват да пътуват

Дупките са с дълбочина около 20 см

21.04.2024 | 13:42 Редактор: Искра Ангелова

Протест готвят жителите на севлиевското село Идилево. Причината - огромни камиони, натоварени с дървесина, преминават през севлиевски села и съсипват пътните настилки. Сигнали за проблема са подавани многократно, но без резултат.

"Дупки има с дълбочина до 20 см и колите не могат да вървят. Дори автобусът, който минава през центъра на селото, не може да върви вече. Дори автобусът от Севлиево до Идилево за село Буря отказва да минава вече", сподели жителят на село Идилево Райко Ганчев.

Според местните причина за огромните дупки на пътя са тежки камиони, натоварени с дървесина, които преминават през селото.

"Изкарват трупи от топола от района на Богатово и не си направят депо за претоварване, защото нямало възможност, но възможност има, просто нямат желание, защото тук по-лесно", допълни той.

"Отгоре този път не е правен откакто е създадено селото от 70-те години. А то много, идват чужденци. Поне да дойдат да направят пътищата", коментира друг жител на селото - Цонко Димов.

Кметският наместник на селото многократно е сигнализирала компетентните институции за проблема с пътя, но средства за ремонт нямало.

"Пътят е на дупки поради това, че няма средства да го оправят. Ние сме към община Севлиево, нямаме отделен бюджет. Преди около 10-ина години са му правили ремонт на дупките, частичен. Преди една година дойдоха, очертаха дупки, щяха да го правят, не стигнали парите, но се отложи ремонтът. Но за колко време - не мога да кажа", поясни кметският наместник Милена Тотева.

Според нея много от живущите в района не са регистрирани в селото, което намалява шансовете да бъдат отпуснати средства.

Вижте повече в репортажа.