Бойко Борисов: Никой не е помогнал повече на Путин от ПП-ДБ

"Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа?", попита лидерът на ГЕРБ

20.04.2024 | 19:05 Редактор: Искра Ангелова
Бойко Борисов: Никой не е помогнал повече на Путин от ПП-ДБ

Димитър Главчев беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Това коментира в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предложението на служебния премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър.

"Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа? Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Това са сложни работи", категоричен бе Борисов.

"Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руски газ влизат в България? 3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навън цените - същите ли са на дизела и на бензина? Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят - всичко излиза на яве", отсече той.

Според лидера на ГЕРБ договора с "Боташ" е неизгоден.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR