Искри между ПП-ДБ и ГЕРБ заради договора с "Боташ"

Той се променя не от парламента, а от правителството, заяви Делян Добрев

19.04.2024 | 16:55 Редактор: Толя Стоянова
Искри между ПП-ДБ и ГЕРБ заради договора с

"Продължаваме промяната" се държат сякаш са паднали от небето току-що. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ и шеф на Комисията по енергетика Делян Добрев.

"Договорът с "Боташ" се променя не от парламента, а от правителството. Десет месеца имаха цялата власт в това правителство, 10 месеца за тях не съществуваше такъв неизгоден договор. Миналия ден станаха депутати и казаха "ама какво е правило това правителство предното", чакайте, нали то беше ваше? Правителството е тяхно 10 месеца и те знаят, че ние плащаме милиони на ден и не са си мръднали пръста. И идват в парламента и казват "къде е докладът", коментира Добрев.

Той каза още, че "Булгаргаз" бил пред фалит заради управлението на ПП-ДБ. Той ги заподозря, че това било направено в интерес на Сашо Дончев, който бе определен като “най-големия спонсор".

"Те го докараха нарочно пред фалит, защото най-големият им спонсор е вторият най-голям търговец в България. Сашо Дончев им преведе официално 500 000 лв. През всички тези 10 месеца те си кротуваха за договора с "Боташ", за да може "Булгаргаз" да загуби стотици милиони, пазарен дял, да фалира, за да може техният спонсор да им вземе бизнеса", коментира Добрев, цитиран от "Фокус".

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов заподозря, че ГЕРБ брани служебното правителство и заяви, че според него имало сделка за енергийния министър, който по думите му бил "човек на "Турски поток", за Сарафов и неговия заместник, за Радев и за "Боташ".  

Христо Иванов отбеляза, че според него президентът имал вече отношение към състава на правителството, въпреки че първоначално бил казал, че няма отговорност към него. 

"Ние очевидно нямаме министри", каза още Христо Иванов.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Таньо
преди 1 седмица
ПП-ДБ винаги се държат като паднали от небето, особено, когато не им отърва. Сигнализирай за неуместен коментар