Даниел Митов размисли и отказа да бъде външен министър

Разочарованието ми е от позицията на ПП-ДБ, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС

19.04.2024 | 11:13 Редактор: Тодор Петров

"Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в момента, затова със сигурност оттеглям своето одобрение да бъда външен министър", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

"В тази ситуация, при променена Конституция, в която се търсят партийни баланси, е ясно, че не е проблем партийно оцветени хора да заемат министерски постове. Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев. Сега може да му кажем: спокойно, г-н президент, ПП-ДБ продължават да са с вас", заяви Даниел Митов пред медиите в парламента.

"Отговорността е на президента Радев. Външният министър си е негов и той носи в момента цялата отговорност. Г-н Главчев направи предложение и то не беше прието от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ", каза още Даниел Митов.

Коментарът му идва след кратката среща между Румен Радев и Димитър Главчев днес на "Дондуков" 2 по повод предложенията за промени в състава на Министерски съвет.

На излизане от сградата на президентството Главчев бе кратък: "Не съм предлагал нищо, комуникацията с президента продължава. Нямам новина за съобщаване. Докато президентът не издаде указа, старите министри си изпълняват задълженията".

Лидерът на ГЕРБ вече не се интересува провеждат ли се срещи и какво решават президентът и премиерът. 

"Абсолютно тяхна работа, те носят цялата отговорност. Вече не се съгласявам за нищо. Взех Даниел Митов и го направих зам.-председател на партията, за да имаме мост именно към такива хора", посочи Борисов.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
робство завинаги
преди 1 седмица
Що не предложихте направо и Боко за премиер - да организира Честни Избори? Сигнализирай за неуместен коментар