Народното събрание освободи управителя на НЗОК Станимир Михайлов

По-рано шефът на здравната каса оттегли подадената си оставка

17.04.2024 | 12:38 Редактор: Деси Николова

Народното събрание освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от "Продължаваме промяната - Демократична България", без въздържали се.

В края на миналата година Михайлов подаде своята оставка, но тя бе гласувана чак днес. Докато дебатът протичаше обаче изненадващо дойде писмо, в което се казва, че Станимир Михайлов оттегля оставката си. Депутатите въпреки това я гласуваха, тъй като процедурата е била започната. Сега шеф на НЗОК ще стане подуправителят на здравната каса, който е кадър на ГЕРБ.

"Когато им измъкнаха от устите контрабандните канали, тогава се сетихте за българското здравеопазване", заяви депутатът от ИТН Гроздан Караджов.

"ПП-ДБ, хора които си промениха законодателството в сектор здравеопазване, само за могат да си набутат своите калинки така наречени професионалисти", каза Цончо Ганев от Възраждане.

"Кой принуди Станимир Михайлов да си оттегли оставката. Кой му се обади по телефона и кой го накара да си оттегли оставката? Оставката е личен акт и не се депозира от депутат в Народното събрание, а се депозира лично от управителя на НЗОК, което означава, че управителя на НЗОК е зависим от тези хора. Ето така работи мафията в България и искам всички български граждани да го разберат", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов.

Вижте повече в репортажа.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа