Пеевски: България не може да стои без външен министър, президентът да подпише указа

"Право на премиера е да извършва смени", подчерта председателят на ДПС

17.04.2024 | 09:49 Редактор: Деси Николова
Пеевски: България не може да стои без външен министър, президентът да подпише указа

Не може България да седи без външен министър, президентът трябва веднага да подпише указа. На практика в момента нямаме външен министър. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

"Право на премиера е да извършва смени на министри, зам.-министри, единствено призоваваме, че не може в момента България да стои без външен министър. Радев да изпълни Конституцията, а не да я нарушава, не виждам защо забавя указа си", подчерта Пеевски.

За изборите Пеевски каза, че не може да предопределят резултатите.

"Не съжалявам за промените в Конституцията, седя зад всичко, което сме гласували и сме направили заедно. Колегите да не се отричат от тези 9 месеца", заяви Пеевски, цитиран от БГНЕС.

По отношение на Живко Коцев, Пеевски каза, че това е най-големият корупционен скандал, който сме имали в България.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Лъже
преди 1 седмица
Г-н Пеевски, вие като виден " български" ЙОрист трябва да обясните как така "България е без външен министър"? Не са ли ви учили, че министрите изпълняват функциите си до избор на нови, т.е. настоящият министър ще бъде такъв до подписването на указ за освобождаването му и за назначаването на новия?Да направим Fu$$check на Пеевски! Твърдението, че ако Радев не подпише указа ВЕДНАГА-по заповед на реалния премиер, България остава без външен министър , е НЕВЯРНО! С такива ЙОристи вървим към Европата Сигнализирай за неуместен коментар