Борисов: Не обсъждам с Главчев смени на служебни министри

Симпатизантите на партията в Подуяне са били бесни за назначенията, каза лидерът на ГЕРБ

17.04.2024 | 09:30 Редактор: Вяра Димова
Борисов: Не обсъждам с Главчев смени на служебни министри

Не обсъждам с Главчев смени на служебни министри. Това заяви категорично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

По думите му симпатизантите на партията в Подуяне са били бесни за назначенията от служебния кабинет.

"От първия ден не съм съгласен нито с външния министър, нито с други назначения, но така е решил Главчев", посочи той.

Според Борисов ГЕРБ носи отговорността за външната политика и иска да бъде продължена доктрината. Въпреки това, той подчерта, че било абсолютно съвпадение, че Главчев предложил Стефан Димитров да бъде сменен няколко часа след неговите публични критики. 

"Последните 9-10 месеца на това управление ГЕРБ е носил 100% отговорност за външната политика на държавата. Ярка политическа фигура като Мария Габриел оглавяваше Външно министерство, а аз оглавявам Външна комисия. Искам доктрината, идеологията, това, за което сме се борили с колегите, да бъде продължено. Затова казах, че в отбраната ГЕРБ носи отговорност, защото не мога да кажа, че ген. Запрянов не е водещ наш експерт", обясни Борисов, цитиран от "Фокус".

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Циник
преди 1 седмица
Каква е тази " висша" доктрина/ идеология във външната политика? Преданост към американските интереси в Украйна, слугинаж в полза на Брюксел и Вашингтон и пълно раболепие към " началниците"? "Съвпадение "било! Тия ги разправяй на посолството! Нас не може да " ни минете с 200" . Пробвайте пред комисията " Магнитски" в посолството. Нали го посещавате три пъти седмично? Сигнализирай за неуместен коментар