Времето рязко се променя, започват валежи и бури

В петък дъждът ще спира

17.04.2024 | 06:30 Редактор: Вяра Димова

Днес минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса. Преди обед предимно слънчево. Следобед - разкъсана облачност, като повече облаци ще има над западните райони с превалявания и слаби гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, със скорости до 20 км/ч.

По високите части на планините ще духат силни ветрове от югозапад, със скорости до 70 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 18 до 25  градуса,  по Черноморието - до 24-26 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще бъде облачно, ще има и валежи. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде силен от югозапад, с пулсове до 70 км/ч. Максималните температури за деня - над 2500 метра височина, ще бъдат около -1 до 2  градуса, а на 1500 метра - от 7 до 9. 

От днес до петък започва валежен период със захлаждане и чести валежи, по-интензивни в южните райони. Максималните температури в населените места ще бъдат от 14 до 20 градуса. В западните райони и по Черноморието очаквани количества до 15-20 литра на квадратен метър, в централните райони до 5-10 литра на квадратен метър.

В петък валежите постепенно ще спират, ще превалява главно в Рила, Пирин и Родопите. В събота циклон над Гърция ще донесе у нас нова хладна вълна с нови валежи, по-интензивни главно в Южна България и по Черноморското ни крайбрежие, където ще бъде ветровито. В неделя ще вали в крайните южни райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)